Грипната ваканция провали и плувен турнир в Благоевград

07 март 2020 16:15   5292 прочита


Грипната епидемия в страната продължава да обърква спортния календар на плувните спортове, след като стана ясно, че международният турнир “Пирин“ в Благоевград е отменен. Решението е на едноименния клуб организатор. Състезанието за деца родени през 2011 г. и по-големи трябваше да се състои на 14-15 март.

Преди това в Стара Загора бе отложен турнирът “Русалка“, но организаторът Траяна успя съгласувано с БФПС да намери дати за края на месеца. За следващите отложени състезания става трудно, тъй като календарът на плувната централа влиза в турболенцията на държавните шампионати и останалите традиционни надпревари, пише Pirinsport.com. В същото време Управителният съвет на федерацията по водна топка взе решение всички първенства да бъдат прекратени временно, считано от 9 март (понеделник).

“Уважаеми родители, уведомяваме Ви, че поради тревожната обстановка в страната свързана с грипа, плувен клуб Пирин взе решение да отмени международния турнир „Пирин-Благоевград". Благодарим за разбирането“, съобщиха от клуба в страницата си във Фейсбук.


Още за: турнир   плуване   грип   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар