"Гладиаторите" освежават атаката с твърди резерви

27 октомври 2010 00:18   3199 прочита
Й. Самоковлийски
Й. Самоковлийски


Й. Самоковлийски

Трайно контузените се завръщат

В Сандански ще опитат да прескочат първото стъпало "Спортист" в турнира за купата на България дори само заради традицията от последните сезони. Миналата година “гладиаторите” отпаднаха у дома драматично на 1/16 финалите след дузпи от “Славия” в дебюта на треньора Наджи Шенсой, но пък предишните четири пъти постоянно достигаха до пролетните мачове, когато в надпреварата оставаха осемте най-добри. Футболистите от курортния град получават възможност да се вдигнат след неуспешния мач срещу “Пирин” /ГД/ и последвалите скандали в съблекалнята.

Тимът от Своге нанесе първата домакинска загуба на санданчани преди месец и половина, което доведе до кадровите промени в треньорския щаб и поредното завръщане на Йордан Самоковлийски начело. Гостите трудно вкарват и трудно допускат голове през тази кампания, но тогава се разиграха и нанизаха цели три, което е почти половината от головия им актив в есенните мачове. И двата днешни съперника започват втората третина от първенството срещу най-сериозните кандидати за майсторска промоция "Етър" и "Ботев" /Вр/ в събота. За домакините няма да се пусне опорният халф Благой Наков. 25-годишният петричанин има проблеми в адукторите. Очаква се да бъде освежено безсилното в предишния двубой нападение на “Вихрен” с включването на Васил Захариев, който трайно се застоя на скамейката напоследък.

Двубоят с шоколадите е добра възможност за спортно-технически и кондиционен тест по отношение моментните възможности на Горан Чуркин, когото травма също отдалечи за дълго от терена. Очаква се в зоната на левия защитник като титуляр да започне Кирил Андреев, който преодоля коварната травма в кръста.


Още за: ПФК Вихрен   мач   ФК Спортист   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар