Героите от САЩ-94 П. Михтарски и Ив. Андонов отново заблестяха с екипа на “Пирин”

24 септември 2010 00:20   13521 прочита
Пиринци заедно с треньорския екип, представен от Борис Николов и Борислав Хаджиев-Шмайзера
Пиринци заедно с треньорския екип, представен от Борис Николов и Борислав Хаджиев-Шмайзера


Пиринци заедно с треньорския екип, представен от Борис Николов и Борислав Хаджиев-Шмайзера

Орлетата ветерани пометоха “Сливнишки герой” с 4:0, в следващата фаза от държавното първенство ги чака “Левски”

Героите от САЩ-94 Петър Михтарски и Ивайло Андонов отново заблестяха с екипа на “Пирин” и имаха основен принос за победата над “Сливнишки герой” с 4:0 в мач реванш от държавното първенство за ветерани на стадион “Хр. Ботев”. Орлетата трябваше да заличават загубата с 1:3 от миналата седмица в Сливница и го направиха по категоричен начин още през първото полувреме.

Във 2-та мин. рефлексите на вратаря на гостите пробва Николай Петрунов, който опита своя специалитет задна ножица след центриране на Иван Стойчев отдясно. Натискът на благоевградския тим постепенно се усилваше и откриването на резултата беше въпрос на време. В 23-та мин. Ив. Андонов стреля, стражът на “Героя” отби, но нямаше какво да направи при удара на П. Михтарски - 1:0. 13 минути по-късно бившият нападател на “Порто” бе спрян непозволено и майсторски реализира от фаул, облизвайки дясната греда. През втората част свежест в зелено-бялата атака внесе Константин Герганчев. Именно след взаимодействие с него в 42-та мин. П. Михтарски оформи своя хеттрик, хващайки в крачка вратаря на “Сл. герой”. Отплата за активната си игра в 55-та мин. получи неуморният Ив. Андонов.

Собственикът на футболната школа “Пирин 2001” проведе самостоятелна акция за учебник и с премерен нисък шут прониза десния ъгъл на противниковата рамка. Сливничани се хвърлиха отчаяно за почетно попадение и спечелиха пряк свободен удар в удобна близост пред големия пеналт в 61-та мин.

Най-опасният им нападател Михайлов би мощно, ала Кирил Стойков показа класа и с вещина изби влизащата под гредата топка. Съперник на “Пирин” в заналния финал на Югозапада е традиционно силният отбор на “Левски”. Столичани отстраниха в предната фаза представителя на Пазарджишко “Левски” /Ракитово/. Мачовете между благоевградчани и софиянци са на 27 и 30 септември. Тегленето на жребия за реда на домакинство е днес, а на него са поканени да присъстват К. Стойков и Сашо Манолов.

“ПИРИН”: К. Стойков, Е. Равначки, Хр. Войнов, К. Трендафилов, Т. Лулейски, Ст. Гошев, В. Попов /41-К. Герганчев/, И. Стойчев /60-Хр. Златинов/, Ив. Андонов /70-В. Динев/, П. Михтарски /58-Кр. Трайков/, Н. Петрунов /75-Р. Станоев/.


Още за: П. Михтарски   мач   ветерани   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар