Футболът в Благоевград има своят нов герой! Съни Дяков подгони рекорда на Кирил Ракаров

15 юли 2020 15:42   7133 прочита


След седем поредни титли на родения в Горна Джумая, сега Благоевград Николай Ковачев- Тулата с екипа на ЦСКА, днес футбола в областния център има своя нов герой. Това е Светослав Дяков, който вече е убедителен лидер с девет поредни шампионски купи на България с екипа на Лудогорец.

Капитанът на разградчани вече е на крачка от изравняване на постижението на Кирил Ракаров, който с ЦСКА има десет последователни титли в периода 1953- 1962 година.

Юношата на Пирин има шанс да изравни това постижение, след като продължи договора си с Лудогорец за още една година. Съни Дяков обаче има далеч по голям брой мачове в професионалния футбол от Ковачев и Ракаров.

Бившите футболисти на ЦСКА обаче имат участие на Световно първенство по футбол за България на шампионата в Чили. За Дяков това вече е мираж, но пък той може да се похвали с 36 мача за националния отбор и капитанска лента. Самият факт, че двама от лидерите по спечелени шампионски титли на България са от Благоевград е поредното доказателство за класата на футбола в областния център. 

Марти Иванов

 


Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар