Футболът е игра за гладни момчета, все още съм превъзбуден, защото допреди 14 месеца ритах по селата

16 февруари 2010 00:18   4928 прочита
Б. Галчев
Б. Галчев


Б. Галчев

Амнистираният капитан на “Пирин” Б. Галчев

Футболът е игра за гладни момчета, признанието направи капитанът на “Пирин” Борис Галчев броени минути след като стана ясно, че е амнистиран от новия си наставник Йоан Андоне. Халфът от Добринище се спрягаше в черния списък на ненужните в ЦСКА, но в последния момент в ситуацията настъпи обрат с положителен знак за него и досегашните му работодатели на стадион “Христо Ботев”, където се чакат с нетърпение свежи пари от трансфера. Все още не съм подписал договор, но личните ми условия са уточнени отдавна. Приех това, което ми предложиха.

Няма как да се пазаря с такъв голям клуб за пари, каза още футболистът, който допреди 2 г. се подвизаваше в трета дивизия, но обединението на двата “Пирин”-а го изстреля в орбитата на “А” група. Съфамилникът на пиринския шеф Николай Галчев изключи вероятността родният му клуб да се раздели с елитния си статут. Това не може да се случи. Сигурен съм, че бившият ми отбор ще продължи да е фактор в групата на майсторите и да произвежда добри футболисти. Моето и на Спас Делев привличане в ЦСКА е поредното признание за благоевградската школа. Двамата бяхме отличен тандем в “Пирин” и се надявам отново да сме рамо до рамо на терена на “Българска армия”, каза още Б. Галчев, цитиран от “Novsport”.

Сърцатият полузащитник номинира “Литекс” за основен конкурент на армейците в борбата за титлата. Всеки може да мечтае, но ние и ловчанлии сме реалните претенденти за първото място. С 15 победи пролетта сме сигурни шампиони. Изискванията в ЦСКА са на съвсем различно ниво от тези в “Пирин”. В началото бях притеснен, но постепенно се отпуснах, макар че ми е нужно още малко време да разкрия възможностите си на сто процента. Все пак преходът, който направих, не беше никак малък. Допреди 14 месеца ритах по селата и е нормално сега да се чувствам превъзбуден. Вярвам, че ще бъда полезен на ЦСКА. Ако треньорът Андоне реши да ме задържи, ще му покажа, че не е сбъркал, заключи Галчев.


Още за: Б. Галчев   трансфер   ПФК ЦСКА   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар