Футболистка на Спортика си уреди трансфер в Исландия

12 февруари 2020 14:19   5751 прочита


Гергана Илийчева напусна тима на Спортика и се отправи към далечна Исландия. Там защитничката ще продължи кариерата си в третодивизионния ФК Синдри. Пловдивчанката, която защитаваше цветовете на благоевградския клуб е и национален състезател. Заедно с Илийчева в същия отбор ще играе и състезателката на ЛП Суперспорт Биляна Пенчева.

Отборът на Синдри се намира в третото ниво на исландския футбол, а Веселин Чилингиров ще води женски тим за първи път в своята кариера. До скоро той водеше юношите до 19 години ФК Лейкнир, с който направи най-добрия сезон в историята на клуба. Женския футбол в Исландия е полу-професионален. Има три нива, Пепси лига, Инкасо лига и втора дивизия. В първенствата има 28 отбора, като всички са свързани с мъжките тимове. Женския футбол в Исландия е много популярен и много момичета го практикуват наравно с момчетата до 13-14 годишна възраст.

Топ отборите на Исландия почти всяка година достигат до елиминациите на Шампионската лига. Това е поредната състезателка на Спортика, която преминава в силно европейско първенство. От Спортика за големия футбол тръгнаха Евдокия Попадинова, Кристина Петрунова, Вени Дони Сърбинска и Лиляна Костова, която обаче преди да играе за Спортика вече бе ставала шампион с четири различни отбора от Европа.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар