Футболисти на “Беласица” и “Места” класираха сборния тим на Югозапада на финал в турнира на 4-те “В” групи

22 април 2010 00:20   5019 прочита
Д. Соколов
Д. Соколов


Д. Соколов

Куп мениджъри и скаути гледат най-добрите аматьори, само “Пирин” не

Сборният тим на Югозапада се класира на финал в традиционния турнир на 4-те “В” групи в Правец. Избраниците на селекционерите Димитър Соколов и Иван Стойчев разбиха с класическото 3:0 съперниците от Северозапада, които им отреди жребият. Голов принос за успеха имаха двама футболисти от Пиринско, както и бившият нападател на “Банско” Марк Григоров, който сега облича екипа на “Сливнишки герой”. Методи Стоименов от “Беласица” откри резултата след четвърт час игра.

В 52-та мин. Григоров удвои преднината и отстъпи мястото си на острието на “Места” Димитър Парасков, който се разписа в 70-та мин. Освен голмайсторите, в селекцията на победителите изпъкваха вратарят М. Петракиев, централната двойка защитници на “Малеш” Румен Сандев и Вангел Стоянов и безспорният номер 1 в мача Атанас Иванов. От повиканите 18 играчи пейката не напуснаха само стражът на “Перун” Тодор Димитров и бранителят на “Миньор” /Бд/ Пламен Гиков.

В решителния сблъсък за трофея днес по обяд Югозападът излиза срещу Югоизтока, който в другия полуфинал се наложи над Североизтока с 6:4 с дузпи след 1:1 в редовното време. Двубоите с участието на цвета на аматьорския футбол в България привлякоха на трибуните няколко десетки мениджъри и скаути, които се възползваха от възможността да набележат качествени млади и евтини попълнения за отборите от “А” и “Б” група. Сред тях не бяха забелязани пратеници на благоевградския “Пирин”?!

ЮГОЗАПАДЪТ: М. Петракиев-Бенковски Пз, Д. Бачовски-Велбъжд, Р. Сандев-Малеш, Д. Рускев-Миньор Бд, В. Стоянов-Малеш, Ст. Стойков-Беласица, Кр. Кочилов-Сл. герой, Ат. Атанасов-Бенковски Пз, М. Григоров-Сл. герой, З. Богоев-Пирин Рз, М. Стоименов-Беласица /Д. Парасков-Места, Е. Тунтев-Пирин Рз, М. Станков-Малеш, Л. Голачки-Бенковски Пз, Ал. Дюлгеров-Пирин Рз/.


Още за: футбол   турнир   отбор   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар