Футболист от Сандански за четири месеца стана капитан на отбор от Бангладеш

17 февруари 2020 13:22   7536 прочита


Бившият футболист на Вихрен Сандански Антонио Ласков направи "екзотичен" трансфер във Висшата лига на Бангладеш през октомври миналата година. От тогава той защитава цветовете на новака в групата BFPC. Контрактът му е за една година с опция за по-дългосрочен договор, ако халфът успее да се наложи. И по всичко личи, че за момента успява. "Тук съм от 5 октомври. Играхме около седем контроли.

Отборът е нов. BFPC, както се казва тимът, е новак. Спечели промоция миналия сезон. 90% от хората са нови играчи, които да могат да отговорят на нивото на Висшата лига в Бангладеш", заяви Ласков. "Трансферът в Бангладеш стана със съдействието на треньора на отбора ни Бангладеш Полийс - сърбинът Никола Виторович. Той ме привлече.

Преди години играхме заедно в Малта. След това той спря с футбола и стана треьнор", заяви българинът, който вече дебютира в местното първенство. За съжаление тимът му отстъпи с 0:2 при гостуването си на Абахани Лимитед. Ласков игра цял мач. Всъщност, се оказа, че Ласков вече е капитан на отбора и то само за четири месеца престои в страната. "Тук не гледат дали си чужденец или местен, дали си стар или млад.

След като изиграхме седемте контроли, имахме събрание. Там избирахме капитан на база на представянето в контролите. Аз всъщност съм втори избор. Другият футболист обаче не играе много. Избраха го, защото се върна след много тежка контузия, но все още не може да бъде на терена. Впоследствие треньорът и Управителният съвет на клуба ни одобриха. Нещата опират до футболни качества", добави Ласков.

"Може би фактът, че съм чужденец ми помогна да ме изберат за капитан. Идеята им е един такъв играч да даде пример и да поведе местните. Представих се силно в контролите и решиха да ми гласуват доверие като капитан в първия исторически сезон за клуба в елита", разказа още българинът. Той признава, че това е голяма чест и отговорност за него. "Все пак идвам от България с 6 милиона население в държава със 150 милиона. Само 25 млн. души има в столицата Дака, в която живеем. Това ме кара да се чувствам горд, оценен, но и в същото време двойно по-мотивиран и отговорен.

Дано успея да дам пример на местните момчета", сподели още Ласков. Българинът разказва, че е силно впечатлен от Бангладеш и азиатските държави като цяло. "Четох интервю на Николай Бодуров, в което той разказа, че са го подготвяли "за война", едва ли не като отиде в Иран. Но нищо подобно. На първия му мач е имало 100 000 души. Тук е същото. Хората смятат Бангладеш, Иран и другите азиатски страни за втора ръка, но съвсем не е така.

Тук се инвестират много пари. Строят се стадиони. Тук в Бангладеш има и класни чужденци. Например, в шампионът от миналата година Башундара Кингс играе костариканеца Даниел Колиндрес, който бе част от националния отбор на родината си на световното през 2018 година", добави той.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар