Фаворитите стартираха с победи в Благоевград, шахматист на “Виктори” изненада проектонационал

13 януари 2010 00:16   4305 прочита
Минута мълчание в памет на покойния благоевградски гросмайстор
Минута мълчание в памет на покойния благоевградски гросмайстор


Минута мълчание в памет на покойния благоевградски гросмайстор

Фаворитите започнаха с победи участието си във II мемориал “Нино Киров” в Благоевград, с изключение на проектонационала гросмайстор Юлиян Радулски, който изненадващо загуби на втора маса от шахматиста на “Виктори” Атанас Станоев. Минисензация се получи на 22-а маса, където гръцкият майстор Николау Георгиос бе разгромен от благоевградския бизнесмен и страстен любител на интелигентния спорт Иван Вакъвчиев.

След II кръг с по 2 точки колоната поведоха петричкият гросмайстор Кирил Георгиев, гм Красимир Русев, мм Мариян Петров, гм Владимир Петков, мм Живко Братанов, мм Петър Арнаудов, мм Сашо Николов и фм Кирил Бадев. В последния момент турнирът, който е с рекордния за Югозападна България награден фонд от 10 000 лева, се премести от зимната градина в ресторанта на хотел “Ален мак”. Въпреки предварителните очаквания, че броят на участници ще надхвърли сериозно 100, организаторите от “Пирин” /Бл/ не срещнаха никакви трудности с позиционирането на дъските, защото в крайна сметка в проявата в памет на първия и засега единствен благоевградски гросмайстор се включиха 55 шахматисти.

Дамите сред тях са съпругата на гм К. Георгиев - Емилия Георгиева, националката Адриана Николова, най-добрата дупнишка състезателка Стефи Бедникова и гъркинята Алексиу Андомахи. Освен за призовете от основния награден фонд четирите се съревновават и за женската премия от 100 лв. До този момент очаквано начело е А. Николова с 1,5 т., която във II кръг направи реми с прогресиращия международен майстор Григор Григоров от Петрич.


Още за: шахмат   турнир   гросмайстор   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар