Евдокия Попадинова със златен гол, отборът и с девет поредни мача без загуба

19 октомври 2019 12:13   5135 прочита


Хаджидимовката Евдокия Попадинова изигра пореден блестящ мач за своя отбор Ийгълс от университета Флорида гълф коуст. Евето вкара златен гол в продължението на мача срещу тима на Северна Флорида, като се разписа в 104- та минута. Победата удължи серията без загуби на орлите на девет мача, а освен това класира и тима за девети пореден път на финалите на шампионата на АСУН.

В 104-та минута триходова комбинация Бойлесен, Кирамариос, Попадинова изведе последната на стрелкова позиция и българката не сгреши за 1:0. Голът изкачи Евето на пето място във вечната ранглиста на университета за отбелязани попадение в една календарна година. Тя има на сметката си 22 попадения, а до края на годината има още мачове, за да подобри постижението си.

Втората в тази класация има 28 гола, а лидерката е с 68. В класацията по точки/ гол и асистенция/ Попадинова е на седмо място с 53 точки. В следващия кръг Орлите гостуват на университета Либърти, а мачът ще се играе в неделя в Линчбърг, Вашингтон. Съвсем наскоро Попадинова грабна наградата за атлет на месеца в университета, в който учи последна година.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар