Експерименталните състави на “Германея” и “Велбъжд” направиха голово шоу

17 септември 2010 00:16   2828 прочита
Борис Кръстев
Борис Кръстев


Борис Кръстев

“Велбъжд” и “Германея” направиха голово шоу под Хисарлъка с експериментални състави. Домакините удариха съперника от Сапарева баня с 6:2 и го изхвърлиха от по-нататъшната борба за аматьорската купа на България. Двамата наставници Момчило Радованович и Борис Кръстев заложиха на футболисти с малко игрови минути в първенството и на попълнения от юношеските формации, съхранявайки силите на основните си играчи за неделния кръг в Югозападната “В” група. 17-годишният страж на курортистите Лосов не беше убедителен в дебюта си при мъжете, за разлика от вратаря на кюстендилци Кирил Кирилов, който откри голеадата на стадион “Странджата” от дузпа 10 минути след началото. С точните изстрели на Лъчезар Георгиев, Захари Младенов и Георги Желев резултатът в полза на домакините набъбна застрашително. Марио Златанов върна едно попадение, преди Николай Йорданов и отново Георги Желев да дадат още по-разгромен аванс на своите. В края за гостите се разписа Виктор Георгиев.

По същото време на игрището в село Коняво “Миньор” /Бд/ елиминира с 2:1 четвърторазредния ФК “Кюстендил”. Всички голове паднаха след корнери и удари с глава. Ивайло Иванов-Черешката се разписа на два пъти в домакинската мрежа, Ивайло Странджов вкара почетно за кюстендилци. Нямахме особено желание да раздвояваме усилията си в този турнир и затова излязохме с резерви и младоци от школата, но не можехме да си позволим да отпаднем от противник на по-ниско ниво, коментира треньорът на победителите Пламен Петров-Бързака. Неговите момчета и “Велбъжд” се изправят един срещу друг за излъчване на областния представител на 29 септември, жребият отреди домакинството на “миньорите”.

“ГЕРМАНЕЯ”: Лосов, Аргиров, Андреев, Пацов, Ценов /75-Фурнаджиев/, В. Георгиев, Златанов, Б. Широв /65-Стамболийски/, Ив. Иванов /60-Карачорски/, Любенов, Маргин.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар