Дупничанин с бронз от Европейското клубно първенство по таекуондо

01 март 2019 09:32   3294 прочита


Състезателят на клуб Гладиатор Дупница Митко Джорджев стигна до бронза в кат. до 68 кг. на Европейското клубно първенство по Таекуон- до WTF в Солун. След серия от победи Митко стигна до срещите за медалите, където го чакаше руската олимпийска надежда в категорията Константин Минин.

Само една точка разлика в полза на Минин реши изхода на двубоя, а Митко трябваше да се задоволи с бронза, в категория с 30 състезатели. На финала се изправиха Влади Далаклиев и Константин Минин. Битката бе изключително оспорвана, но в крайна сметка нашето момче взе надмощие и с резултат 2:1 завоюва титлата. Другите двама национали Калоян Бинев и Никол Чобанова стартираха с победи, но пропуски и доза късмет ги спряха на крачка от медалите. Кало и Никол останаха 5-ти в класирането.

Емилия Тасева рискува в кат. до 63 кг. и въпреки че премина с успех първата среща, във втората се изправи срещу олимпийска вицешампионка и отстъпи с добра игра. Така Емилия стана 9-та в класирането. На същото място се класира Мариела Илиева, която също отпадна във втората среща.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар