Дупничани оцеляха срещу сините с тайбрек, реферите погазиха грубо правилника

07 април 2011 00:18   2163 прочита
Т. Вълчев
Т. Вълчев


Т. Вълчев

Волейболистите на "Марек" се добраха до трети мач в четвъртфиналната серия с "Левски" след поражението у дома в първата среща и успех в ответната в столицата с 3:2 /25:21, 21:25, 15:25, 25:22, 15:8/. Днес от 17.30 ч. на двата отбора предстои решителен сблъсък в града на барикадите за излъчване съперника на ЦСКА в полуфиналите. В столичната зала "Сиконко" реферите погазиха грубо правилника, позволявайки на съперниците да играят с почти еднакви екипи.

Гостите затвориха първия гейм в своя полза с устремно начало и с непробиваема блокада в края. Сините обаче взеха следващите две части, в които неистовите усилия на топстрелеца на марекчани Тодор Вълчев да поддържа равновесието не срещнаха подкрепа от повечето от съотборниците му. Все пак хората на Найден Найденов стигнаха до тайбрека, в който наложиха безапелационно волята си. Шест от първите 13 точки отбеляза Вълчев, последните две реализира Елчинов.

Въпреки домакинското предимство ни очаква труден мач. При равностойни противници всичко е възможно - и аномалии в играта, и смяна на водачеството, и неочаквани обрати. Именно в такива двубои младите състезатели израстват и се каляват, коментира наставникът на победителите. Колегата му в отсрещния лагер Николай Желязков изказа мнение, че неговите момчета сами са се били, и също определи днешната среща като непредвидима.

"ЛЕВСКИ": Г. Петров-15, Рагин-13, Трифонов-10, Желязков-5, Б. Георгиев-3, Нинов-2, Вл. Иванов-либеро /Цв. Петров-11, Латунов-7/.

"МАРЕК": Вълчев-26, Елчинов-22, Йорданов-12, М. Иванов-6, Душков-5, Гьоргиев-4, Божилов-либеро /Стоев-1, Апостолов-1/.


Още за: Т. Вълчев   волейбол   мач   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар