Дипломати вдигнаха стачка и отложиха трансфера на Роналдо от Благоевград в Израел

20 януари 2011 00:18   2587 прочита
Г. Какалов
Г. Какалов


Г. Какалов

Дипломатите в Израел вдигнаха стачка и попречиха на благоевградския двойник на Кристиано Роналдо - Даниел Златков, да замине за Израел. Защитникът трябваше да отлети в началото на седмицата за еврейската държава, където бе поканен на проби от лидера във висшата лига “Макаби” /Хайфа/. Настоящите му работодатели в “Миньор” /Пк/ дори анонсираха трансфера на младежкия национал за сигурен и дадоха картбланш на треньорския щаб да му търси заместник, а родният “Пирин” /Бл/ започна да пресмята колко пари от продажбата му се полагат като клуб-майка.

В израелското посолство обаче отказаха да издадат виза на Златков и той не успя да тръгне в уречения ден. По същата причина остана на сухо и бранителят на ЦСКА Йордан Минев, който гладеше екипа за “Апоел” /Кирят Шмона/. Вчера след обяд визовата забрана беше вдигната и късно вечерта се очакваше Д. Златков да се качи в самолета за Хайфа.

За разлика от двамата си сънародници-неудачници, неврокопчанинът Георги Какалов извади късмет ръководството на “Макаби” /Нетаня/ да му предложи договор, след като наставникът Реувен Атар го хареса и даде зелена светлина за привличането му. С юношата на вече несъществуващия “Септември-98” /Симитли/ българската колония в израелския елит нарасна на шестима. Останалите нашевнци, ритащи в местното първенство, са неговите съграждани Димитър Макриев /Ашдод/ и Костадин Хазуров /Бней Сахнин/, Димитър Рангелов /Макаби Тел Авив/, Димитър Телкийски и Елин Топузаков /Апоел Рамат Ган/.


Още за: Д. Златков   проби   Израел   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар