ЦСКА се отказва от прескъпия капитан на “Пирин” Б. Галчев и се преориентира към свободния агент Т. Паланков

08 декември 2009 00:20   4543 прочита
Б. Галчев
Б. Галчев


Б. Галчев

Появи се нов кандидат за подписа на халф в апатия

Нов кандидат за подписа на халфа на елитния “Пирин” Тодор Паланков се появи в последните дни. Според източници от Борисовата градина кадърът на вече несъществуващия “Септември-98” /Симитли/ е една от трансферните цели на ЦСКА. Доста преди червените начело на опашката на мераклиите да привлекат бившия младежки национал застана “Черноморец”.

За “Армията” по-рано през сезона се спрягаше капитанът на орлетата Борис Галчев, но работодателите му на “Дъбравска” 1 поставиха нереално висока цена на играча, който дебютира в “А” група едва след обединението на двата “Пирин”-а през пролетта. Сериозните финансови трусове в ЦСКА доведоха до рязък завой в селекционните приоритети, които постепенно се насочват изцяло към свободни агенти. Паланков попада в тази графа и от лятото няма да струва нищо на бъдещия си клуб.

Изтичащият му договор през юни догодина му дава право да подпише предварителен договор с друг отбор, а перспективата да не вземат нито стотинка за него след 6 месеца принуждава зелено-белите началници да редуцират драстично финансовите си претенции. Очакваше се снощи Т. Паланков да отклони предложението на сегашните си шефове за подновяване на контракта.

Намерението му да напусне ст. “Христо Ботев” се втвърди от зачестилите обвинения на феновете, че не се раздава с екипа на “Пирин” така, както го правеше в предния шампионат. Слуховете свързват апатията му с изгонването на най-близкия му приятел в отбора Димитър Коемджиев.


Още за: ПФК ЦСКА   трансфер   халф   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар