ЦСКА прибира 600 бона за кресненеца К. Десподов

21 юни 2021 09:35   4764 прочита


„Червените“ чакат 15% от сумата по сделката

ЦСКА трябва да получи 300 000 евро (600 000 лева) от Каляри по сделката между италианците и Лудогорец за постоянния трансфер на Кирил Десподов.

Както е известно, националът от Кресна бе продаден от “армейците” през януари 2019 година. Тогава точната сума не бе обявена, като според различни информации тя варираше между 4 и 4,2 млн. евро, а от Борисовата градина излязоха със следното официално съобщение:

“Финансовите параметри по договора остават конфиденциални. Догадките и спекулациите в медийното пространство няма да коментираме. ЦСКА обаче с гордост може да заяви, че клубът осъществи най-скъпия досега трансфер на български футболист от родното първенство в чужбина, подобрявайки досегашния рекорд на Христо Стоичков от 1990 година, когато легендарната осмица подписа с Барселона. Отделно ЦСКА ще запази 15 процента при бъдеща продажба на Десподов, както и ще получи допълнителни бонуси при добро негово представяне в калчото”.

На “Армията” така и не успяха да се облагодетелстват финансово от бонуси за игрите на Десподов в Серия “А”, но по силата на договора ще получат 15% от сумата, която бе платена от Каляри на Лудогорец, където той бе под наем през миналия сезон.

Преди два дни нападателят бе официално трансфериран при “орлите”, като сумата, оповестена от Sky Italia, бе 2 млн. евро. При това положение “армейците” трябва да получат 300 хил. евро, което е близо 600 хил. лева.

Финалната рекапитулация показва, че в касата на ЦСКА - София ще са влезли над 8 млн. лева от трансферите на Кирил Десподов, пише “Тема Спорт”./Блиц спорт


Още за: десподов   Кресна   трансфер   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар