Честито! Гимнастиците на Благоевград ще тренират на уреди за 200 000 лева

01 юни 2014 14:42   11655 прочита


Чисто нов комплект гимнастически уреди монтираха в залата за гимнастика в Спортен комплекс Пирин. След близо 40 години експлоатация, старите уреди вече са в историята. Легендата на българката гимнастика Йордан Йовчев изпълни обещанието си и подари на благоевградските клубове единият от петте нови комплекта уреди, които бяха закупени за Европейското първенство по гимнастика в София.

Уредите са последна мода в гимнастиката и идват от Холандия. Близо 200 хиляди лева е цената на едни комплект, включващ висилка, успоредка, халки, кон с гривни, прескок, трамплини, греда, смесена успоредка и квадрат за съчетания на земя. За пръв път благоевградските гимнастици ще имат на разположение и кошчета с магнезий. Щастливците да получат пълен комплект уреди са само ЦСКА, Левски и клубовете във Варна и Благоевград. Президента на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев лично изпрати ТИР- а с тежкия товар за областния център. За четири дни председателя на клуб Пирин Благоевград 2011 Александър Марков и неговите състезатели изнесоха старите уреди и монтираха новия комплект съоръжения "Янсен и Фритцен". Те са много по-модерни от досегашните, които използваха клубовете.

С раздаването на уредите по центрове, ще се обнови голяма част от материалната база. Това не е правено в последните 30 години, а в Благоевград от близо 40. Голяма част от оборудването обаче ще остане на склад, защото залата за гимнастика в Спортен комплекс Пирин е с по- малки размери от необходимото. За разполагане на пълен комплект уреди е необходима зала с размери 20x40 метра. Младите благоевградски гимнастици ще подновят тренировки на новите уреди през следващата седмица.

Лъчо Петров


Още за: зала   гимнастика   Благоевград   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар