България разби Гибралтар с 5:1 в дебюта на Кръстаич

24 септември 2022 00:05   4221 прочита


България разби Гибралтар с 5:1 на "Хювефарма Арена" в Разград и записа първата си победа в група 4 на Лига C от турнира Лига на нациите при официалния дебют на селекционера Младен Кръстаич. Грузия надви Северна Македония с 2:0 в другия мач и вече си гарантира първото място в групата кръг преди края, както и изкачване в Лига B за следващото издание на надпреварата.

Валентин Антов (23), Кирил Десподов (36), Радослав Кирилов (52), Илиян Стефанов (55) и Марин Петков (81) вкараха головете за "лъвовете", а капитанът Рой Чиполина (26) се разписа за гостите, предаде Блиц спорт.

Дебют за националния ни отбор направиха Йоан Стоянов и Георги Русев, които замениха Иван Турицов и Кирил Десподов след час игра, а за първи път с националната фланелка играха Марин Петков и Илия Груев-младши, които започнаха като титуляри, както и Никола Илиев, който е собственост на италианския гранд Интер.

Домакинският натиск в първия четвърт час не доведе до сериозни опасности пред вратата на Дейл Колинг, който в 19-ата минута хвана топката след удар с глава на Илиян Стефанов. В 23-ата минута обаче стражът на гостите трябваше да вади топката от мрежата си, след като Филип Кръстев центрира от корнер, а Валентин Антов с глава вкара първия си гол с националната фланелка. 

Радостта на "лъвовете" бе твърде кратка, тъй като веднага след центъра гостите организираха опасна атака, а Петко Христов изчисти с глава от голлинията. Лиам Уокър центрира от корнера и капитанът Рой Чиполина прати топката с глава във вратата на Наумов за 1:1. 

Футболистите на Младен Кръстаич натиснаха в следващите минути и в 36-ата Иван Турицов пусна към Илиян Стефанов в наказателното поле, а той успя да изведе капитана Кирил Десподов, разписал се за 2:1. Малко преди края на първата част Десподов можеше да реализира и втори гол след изпълнение на пряк свободен удар, но Колинг спаси с блестяща намеса.

"Лъвовете" контролираха събитията на терена след почивката и играеха с настроение. В 52-ата минута Петко Христов успя да навлезе в наказателното поле, където пусна към Десподов, а той асистира на Радослав Кирилов, който с мощен удар се разписа за 3:1. 

Три минути след гола Кирил Десподов центрира в наказателното поле и Илиян Стефанов отправи удар с глава, но Колинг изби. Халфът обаче не се отказа и при добавката с глава прати топката във вратата за 4:1. Малко след това "трикольорите" бяха близо и до пети гол при няколко поредни удара, но играчи на гостите избиха с намеса пред голлинията.

В следващите минути играчите на Кръстаич продължиха да доминират и в 81-ата минута Радослав Кирилов със страхотен пас зад гърба на защитата намери Марин Петков, който вкара първото си попадение за България и оформи крайното 5:1.

Така националите записаха първа победа в групата и с 6 точи заемат третото място преди последния кръг, в който гостуват на имащия само точка повече тим на Северна Македония. Гибралтар е на дъното само с една точка.


Още за: България   мач   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар