Благоевградският клуб по мотокрос Air Max Racing сключи сделката на годината

31 март 2018 10:53   8351 прочита


Клуб №1 в България по мотокрос за 2017 година Air Max Racing Благоевград започва новия състезателен сезон с нови мотори. Това стана възможна благодарение на сключения договор за сътрудничество между Air Max Racing и Yamaha Bulgaria. По този договор клубът получава още за първия старт от новия сезон по мотокрос на България два чисто нови мотоциклета YZ450F. С тях ще карат Мартин Тодоров в клас МX и Стефан Нейчев в клас MX1 още днес на състезанието в Поморие на мотополигон Порой.

Най- щастлив от сделката бе председателят на клуба Красимир Божурски, който също ще се качи на чисто нов мотор Yamaha, но след като бъдат доставени още два машини по сделката. Следващият модел, който ще зарадва състезателите на клуба е Yamaha YZ65, на който през май месец ще се качи Дани Цанков. През септември на модел за 2019 година пък ще се радва Красимир Божурски.

От японския гигант, който има представителство за Балканите в Гърция са предложили да доставят четири мотора, които след изтичането на контракта след една година, клубът може да си купи на половин цена, или да ги върне на производителя. Към моторите, благоевградският клуб получава и рекламни шатри аксесоари и куп други рекламни неща на фирмата.

Тази година с международни лицензи от клуб Еър Макс Рейсинг са Мартин Тодоров, Красимир Божурски, Виктор Нечев, Стефан Нейчев, Димитър Димитров, Дани Цанков и Калоян Илиев. Голяма част от тях вече са в Поморие, където ще защитават честа на клуба в състезанието Grand Prix Поморие 2018.

Форматът на шампионата за сезон 2018 остава непроменен, така че съботният ден ще предложи на публиката и участниците тренировки, квалификации и един състезателен манш за клас МХ, а в неделя след официалното откриване (10:30), ни предстоят и стартовете в останалите класове, част от програмата на Grand prix Поморие 2018. През следващата седмица състезателите от клуб Air Max Racing Благоевград ще проведат едноседмичен лагер в Гърция.

Марти Иванов

 


Още за: сделка   клуб   публика   тренировки   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар