Благоевградчанин на косъм от бронза на Световната купа по гимнастика във Варна

09 май 2015 19:18   9685 прочита


Състезателят на благоевградският клуб Пирин Благоевград 2011 Димитър Димитров се нареди на четвърто място във финала на земя от Световната купа по спортна гимнастика и акробатика във Варна. В днешният финал Митко изигра отлично съчетанието си за което получи оценка от 14.567 точки. Шампион с 14.833 точки стана представителят на Хърватия Томислав Маркович. Втори и трети се наредиха Джеймс Хал (Великобритания) – 14.667 точки и Зига Силк (Чили) – 14.663 точки.

Това е най- големия успех за Димитров в конкуренцията при мъжете, а над 1000 зрители в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта оказаха страхотна подкрепа на нашето момче. „За първи път бях на такава голяма сцена, с толкова именити съперници. Въпреки това не бях притеснен и с помощта на публиката се справих добре. Доволен съм“, сподели с усмивка на лице Димитър. Неговия съотборник Димитър Бърдарски допусна грешка на висилка и не успя да се класира за финала.

Огромен успех при юношите до 14 години постигна друг представител на Пирин Благоевград 2011 Мартин Мишев. Той спечели сребърен медал на кон с гривни и зае шесто място в многобоя. Състезанието при подрастващите не е част от Световната купа, но пък международното участие бе на ниво със състезатели от България, Италия, Кипър, Кувейт и Турция. Малко не достигна и на Симона Якетова, която участва на греда, но леки неточности я оставиха на 16-то място.

 

 

Във финала на вида двойка жени първи са представителките на Беларус Виктория Микнович и Маргарита Барташевич - 28.350 точки.

Лъчо Петров

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар