Бивши футболисти на Пирин отново ще играят в елита

30 май 2019 10:16   8211 прочита


Румен Сандев, Венцислав Бенгюзов, Петър Христов и Веселин Ганев отново ще играят в Първа лига, но с екипа на Арда Кърджали. Това стана възможно, след като Арда пренаписа клубната си история и за първи път ще играе в елита на българския футбол.

Отборът от Кърджали победи Септември с 1:0 след изключително оспорван бараж, който приключи с общо пет червени картона и гол във второто продължение, дело на резервата Ахмед Осман. Самият той бе един от тримата футболисти, получили червени картони, като наставникът на столичани Мариян Христов и един от помощниците на Стамен Белчев в Арда също бяха изгонени. Редовното време на срещата, играна на стадион „Локомотив“ в Пловдив, приключи при резултат 0:0, а още в началото на първото продължение Асен Чандъров получи втори жълт картон и остави Септември с човек по-малко.

Неприятностите за столичани започнаха още преди почивката, тъй като от самото начало Арда пое инициативата пред над 2000 свои привърженици, пристигнали на „Лаута“, за да подкрепят любимците си. Те им се отблагодариха подобаващо и с много битка успяха да си гарантират място в Първа лига догодина за сметка на Септември, който ще играе във Втора. Двата отбора напълно очаквано започнаха предпазливо, като първият опасен удар беше в 22-ата минута на Дарко Глишич от Септември, който обаче прати топката покрай гредата.

В края на първата част се откри шанс и за кърджалийци, но Лукас Мартинс не успя да овладее, а второто полувреме започна неприятно за столичани. Голмайсторът им Кристофър Мандианго и вратарят Янко Георгиев получиха травми и бяха принудително заменени, а появилият се под рамката Валентин Галев отрази удар на Иван Коконов, който бе изведен сам срещу него в 71-ата минута, но пропусна. Така редовното време приключи без попадения, а продължението започна много лошо за Септември, защото още на старта младежкият национал Асен Чандъров получи втори жълт картон и напусна терена.

С човек повече кърджалийци вдигнаха оборотите и на два пъти бяха близо до гол, но Деян Лозев пропусна. В 112-ата минута, след грешка в защитата на Септември и пас на Митко Плахов, резервата Ахмед Осман вкара с помощта на гредата, за да прати Арда в елита. Минута по-късно отборите останаха с по човек по-малко, след като именно Осман събори Борис Галчев и последният го удари, а двамата получиха червени картони. Румен Сандев и Венци Бенгюзов играха пълни 90 минути, а Ганев остана резерва на вратаря от Кресна Иван Караджов. Петър Христов остана извън групата.


Още за: футболисти   Пирин   елит   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар