Бивш треньор на Миньор Пк и Беласица: Кризата ще удари сериозно доста отбори!

06 април 2020 19:42   4872 прочита


Бившият футболист на Локомотив Пловдив и Левски Данаил Бачков коментира ситуацията унас в условията на пандемия от COVID-19. Бачков работи като треньор цели осем години в школата на Миньор Перник, после в мъжкия отбор на Миньор и в Беласица Петрич, а в момента е начело на Левски Карлово.

„Специално на мен ми е много трудно и тежко без футбол. Всеки ден далеч от стадиона е много мъчителен и не мога да свикна, но трябва да се съобразяваме със ситуацията и да се молим всичко да приключи по-бързо и да се върнем по стадионите. Основното ми занимание по време на карантината е гледане на стари мачове.
Мисля, че точно в момента след кризата, повечето отбори трябва да последват примера на Славия и да погледнат към школите си и да започнат да налагат млади български талантливи футболисти (подчертавам – талантливи), а такива има със сигурност.

Безспорно кризата ще удари много сериозно повечето отбори! Хората, които застанат начело на футбола ни трябва сериозно да помислят как да се помогне на клубовете и най вече на аматьорските, защото там положението ще бъде най-тежко! Много вероятно е не малко отбори от трета лига да изчезнат от футболната карта на България! Без значение кой ще ръководи българския футбол, той трябва да работи за благото и развитието му. Надявам се да улучим правилните хора, които да обръщат мнимание на всеки клуб, от детските, до професионалните“ -завърши той интервюто си пред колегите от „Evima sport“.


Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар