Бивш баскетболист от Благоевград се грижи за физическата подготовка на волейболистите от Пирин Разлог

23 октомври 2019 15:32   5684 прочита


Благоевградчанинът Николай Трайков е човекът, който се грижи за физическата подготовка на волейболистите от Пирин Разлог. Бившият баскетболист е помощник треньор на Мирослав Живков и допринася за кондицията на момчетата. Трайков и Живков са стари приятели и от началото на новия сезон в Суперлигата вече са тандем в Пирин Разлог.

Трайков има собствен бизнес в Банско и всеки ден отскача до Разлог, за да провежда тренировките на волейболистите във фитнеса. Трайков е роден през 1985 година в Благоевград и започва да тренира баскетбол в БК Пирин.

На 15 години се премества в София и започва да играе за местния Академик, където негов наставник е Янко Янчев. През 2003 година заминава за САЩ, където довършва средното си образование в Lebanon High School (щата Пенсилвания).

След един сезон в гимназиалния шампионат е избран за един от 100-те най-талантливи млади играчи на щата Пенсилвания, правейки по 12 точки, 5 борби и 5 асистенции средно на мач. Впоследствие започва кариерата си в NCAA Division I в колежа Сейнт Френсис (Ню Йорк).

След два сезона с екипа на "Terriers" през есента на 2006 година Трайков се прехвърля в Университета Блуумсбърг, където през последния шампионат игра за местния Хъскис от NCAA Division II.

По-късно се връща в България и играе за Балкан Ботевград, Академик Благоевград и Академик Бултекс, пред три години се подвизаваше и в Кипър. Сега Трайков е загърбил баскетбола и се изявява като кондиционен спец.

М. Иванов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар