Бербатов финансира нов спортен проект ! На 10 септември стартира Аматьорско футболното първенство

05 август 2022 09:52   2 коментара   7277 прочита


 

На 10 септември се предвижда да стартира Аматьорско футболното първенство, администрирано и финансирано от екипа и на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов, пише в днешния си брой в. „Мач Телеграф“. В него ще участват изключените клубове след алтернативния конгрес на централата в НДК през март, който избра легендарният нападател за президент на централата, но съдът в крайна сметка отхвърли решенията на този форум. 

„Една мечта е вече реалност. Едно начало, което ще позволи на всеки отбор, преустановил дейност заради БФС и техните рестрикции, и финансови тежести, отново да участва и практикува любимата игра. Нещата са повече от впечатляващи!!! Футболните клубове няма да заплащат нищо нито съдии, нито доктор поемат си само охраната на мача“, обяви един от участниците на специална среща на отборите от областите София и Перник с бившия играч на ЦСКА и Лудогорец Михаил Александров, който също е част от екипа, търсещ промяна в българския футбол, оглавяван от Димитър Бербатов. 

„Планира се да се играят мачове в два полусезона – есенен и пролетен. 8 клуба са за сега от София и Перник. Очаква се да станат 10“, коментира Мони Младенов, който е движещата сила в най-популярния от тези клубове – Димитровец Ковачевци. 

Според него от екипа на Бербатов са гарантирали, че има спонсори, които ще осигурят средствата необходими за организацията на турнирите. Освен това отборите ще разчитат и на инаграден фонд, като се е коментирало заелите първо място по региони да получат по 2000 лева. Средства обаче ще има като бонус за всички участници. Освен в аматьорското първенство тези клубове ще играят е в алтернативна надпревара за специална купа, по правилата, по които се организира турнира за Купата на България. 

Подобна среща е имало с клубове от Северозапада, а ще има и в други региони. Става въпрос за такива аматьорски отбори, които не искат да плащат за пререгистрация и да кандидатстват наново за членство в системата на БФС. 
 
 

2 коментара
05 Август 2022 11:55 | Цацо на доцент Симонска
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Това е първенство за ЛИЧНИЯТ ми отбор. А и щом няма да се плаща значи е супер, че иначе доцентката, ще ми се кара. ВАЖНОТО Е, че пак събрах парите на хората в Падеш за лични цели представени, като ВЕЛИК ПРОЕКТ


05 Август 2022 14:04 | 001
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Мите, в България от тридесет години има аматьорско футболно първенство. Объркал си се. Не помниш ли, че и ти игра в него?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар