Банско победи Септември - Симитли с 2:0

04 април 2015 10:09   7018 прочита


Футболистите на Банско нямаха проблеми на собствения си стадион, като в отложен мач от 17 кръг на Б ФГ вчера безапелационно се наложиха над Септември Симитли с 2:0. Козлите имаха преимущество почти през целия мач, а гостите рядко стигаха до наказателното поле на банскалии.

Първото полувреме започна с откровена симулация на Шишков от Банско, който падна в наказателното поле за дузпа, но бе санкциониран моментално от рефера Доровски. В последващия натиск на домакините най-дейният в мача състезател, Янислав Иванов направи два непростими пропуска в 10 и 11 минута. Стражът Карадалив се намесваше добре. Защита и вратар на симитличани капитулираха под натиска чак в 35-та минута, когато Фикиин бе най-съобразителен в наказателното поле и след изпълнен корнер засече топката във вратата за 1:0. В края на полувремето Гущеров изскочи на опасна позиция, но от малък ъгъл не успя да уцели целта и да изравни. В 38-та минута пък симитличани поискаха дузпа и червен картон за защитника на банскалии Топузов, който спъна, откъсващ се нападател на гостите, но Доровски видя правилно, че нарушението е на границата на наказателното поле и отсъди само фаул.

През втората част домакините заиграха по предпазливо, но бързо стигнаха до второто попадение. В 58-та минута Шишков отбеляза красив гол с глава, след като препарира Карадалиев с удар от 15 метра. В 79-та минута Янислав Иванов удари и греда от пряк свободен удар, пропускайки да направи резултата класически. Домакините се поздравиха заслужено с трите точки и получиха адмирации за отличната си игра през целия мач.

Димитър Христов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар