Банскалии спечелиха златните медали от държавното първенство по ски-алпинизъм на Картала

17 февруари 2020 14:20   5317 прочита


В неделя за четвърта поредна година в района на Картала, над Благоевград се проведе държавното първенство по ски-алпинизъм, на което бяха излъчени шампионите на България в индивидуалната дисциплина. За поредна година шампиони са Ивона Михайлова и Никола Калистрин, на второ място са Мария Николова и Иван Геров, трето място за Боряна Щиркова и Димитър Георгиев.

В клубното класиране начело убедително са СК „АлПиринСки“, гр. Банско с 2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал, следвани от АК „Планинец“, София с 1 сребърен медал и КСКЕС „Алтиус спорт“, София с 1 бронзов медал. Подготовка на състезанието в петък, главният съдия Петко Тотев организира старта. Трасьорът на маршрута Николай Диков с помощта на 11 съдии направиха интересен и разнообразен маршрут за участниците в състезанието.

Краси Стоянов, който е инициатора за провеждане на състезания по ски-алпинизъм на Картала, за поредна година беше другия основен участник в организацията. В последния момент отпадна от трасето слизането по улея Септемврийче поради съображения за безопасност. И тази година на това красиво място, условията и времето бяха чудесни за провеждане на състезанието.

Общо 33 състезатели взеха участие в състезанието - 19 в маршрут А, 13 - в Б, и 1 - във В. Никола Калистрин е за четвърти пореден път шампион на България в индивидуалната дисциплина. Държавното първенство - индивидуално се провежда от 2017 г. на Картала и всички титли са спечелени от него.


Още за: банскалии   медали   злато   ски   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар