Академик се препъна във Варна

05 ноември 2012 09:57   2132 прочита


Отборът Академик загуби за първи път през новия сезон на А група по баскетбол. Момчетата на Божидар Гьорев се препънаха срещу тима на Икономически университет във Варна. Домакините се наложиха в дербито на кръга с резултат 75-63. Това е втора поредна победа за икономистите и първа загуба за академиците.

Отборите започнаха много равностойно и след като си размениха водачеството през първата четвърт, гостите поведоха с две точки. Резултатността спадна доста до почивката, а съперниците бяха все така равностойни. В крайна сметка варненци водеха с 25-20 след едно полувреме. Страхотна серия от 19-3 веднага след почивката даде комфортен аванс на домакините и това реши мача в тяхна полза. До края съперникът намали разликата, но нямаше как да обърне мача.

Станислав Цонков бе най-силен за победителите. Добро постижение имаше и Николай Стоянов, който записа по 11 точки и овладени топки. Всички баскетболисти в състава на Петко Делев влязоха в игра и се разписаха в мача. За Академик Пламен Дончев регистрира 16 точки и 6 борби, а 13 плюс 6 добави Антонио Илиев. В следващия кръг Академик Благоевград посреща Тракийския университет, на 11 ноември от 17.00 часа в спортната зала на ЮЗУ.

Лъчо Петров


Още за: Академик   загуба   баскетбол   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар