Африкански нападател се върна във "Вихрен" като мениджър

03 февруари 2011 00:20   5957 прочита
Йордан Самоковлийски
Йордан Самоковлийски


Йордан Самоковлийски

Наставникът на гладиаторите Й. Самоковлийски дава още няколко шанса на двама от новодошлите

След като в резултат на абдикацията на Константин Динев към пловдивския квартал “Лаута” преди сезон и половина чужденците във “Вихрен” намаляха до “санитарния минимум”, напоследък се забелязва тенденция в обратна посока. След гаучосите Сезар и Мауро сега пристигна трио притежатели на френски паспорти, чиито съдби оттук нататък вероятно ще са различни. Първият от тях - Фабрицио Гомес, всъщност се завръща за трети път на градския стадион в курортния град, но срещу шампиона “Литекс” за първи път получи шанс за изява.

Продуктът на елитния “Валансиен” се контузи при идването си през есента, но във вторник изглеждаше добре в защитния вал на санданчани заедно със завърналия се след дълго лечение Иво Харизанов. Спомоществователят Серджио Борго прати поредния чужденец в кохортата на гладиаторите - 19-годишния нападател Ибрахим, за когото е известно само, че идва от Франция. Тъмнокожият здравеняк надбяга веднъж бившия национал от оранжевите Мишо Венков, но при следващата атака на зелено-белите се подхлъзна под снизходителните погледи на зрителите. Фурор на градския стадион предизвика бившият футболист на домакините от Кот Д'Ивоар - Бан. Че славата му в Сандански е непреходна, показаха близките контакти с местни фенове, които веднага го разпознаха и тръгна дружеска раздумка как е късал противниковите мрежи преди време.

Оказа се, че 29-годишният бивш нападател, който след сезоните за “Вихрен” от аматьорския период на ерата “Динев” е ритал в Щатите, сега се изживява като футболен мениджър. Агентът Бан се похвали, че досега е пласирал двама от клиентите си у нас - десния бек Дейвид Бисенду в елитния “Академик” /София/ и френския нападател Йоан в изпадналия от “А” група "Спортист" /Своге/. В момента мосю Бан презентира 20-годишния Вилфред пред санданското футболно ръководство. Полузащитникът с камерунски корени е минал през френския “Седан” и тим от втора дивизия на Белгия, но преди и по време на контролата с “Литекс” направи впечатление по-скоро с добрия си английски, отколкото с впечатляващи футболни качества.

Думата за окончателна присъда има Йордан Самоковлийски, но по предварителни данни Гомес и Ибрахим ще получат още няколко шанса за изява, докато Вилфред ще се надява на харизмата на мениджъра Бан и собствения си талант, за да се хареса по други родни терени.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар