32-г. възпитаник на “Труман Стейт Юнивърсити” Хр. Дундаров става директор-супермен на ПФК “Пирин”

23 декември 2009 00:20   7711 прочита
Христо Дундаров
Христо Дундаров


Христо Дундаров

Главният мениджър на “Литекс” Ст. Стоилов пръв в списъка на 36-те благоевградски футболисти, “ревизирани” от НАП за укрити доходи, следват братовчедите Борислав и Костадин Хазурови от Г. Делчев

16-кратният шампион на България по бейзбол Христо Дундаров е победителят в конкурса за нов изпълнителен директор на елитния ПФК “Пирин”. 32-годишният благоевградчанин надви конкуренцията на над 30 кандидати от различни краища на страната, които подадоха документи и се явиха на интервю. Силно завишените критерии към мераклиите за високия шефски пост предизвикаха иронични коментари, че само супермен може да отговори на изискванията на клубните началници. Най-близко до вижданията им очевидно се доближава възпитаникът на “Труман Стейт Юнивърсити” в Мисури, който отвъд Океана студира по специалност “Лингвистика”, а в момента завършва магистратура по мениджмънт в Лондон. Хр. Дундаров встъпва в длъжност от 1 януари и наследява на поста в “Пирин” бившия инспектор в КАТ Малин Халачев, който минаваше за най-доверения човек на боса на орлетата Николай Галчев, но бе жертван под натиска на акционерите от лобито на борещия се за влияние в клуба Петър Байкушев.

Междувременно източници от Националната агенция по приходите довериха, че започва проверка срещу 261 футболисти от “А” ПФГ и свързани с тях лица. Най-много са от София - 97, Благоевград - 36, Бургас - 25. Обект на разследването е несъответствието между декларираните от тях доходи и притежаваното имущество - къщи, автомобилен парк, банкови авоари. Обществена тайна у нас е, че по-голямата част от играчите се водят в клубовете си на минимална работна заплата, а същинската част от паричните им бонуси са включени в анекси към трудовите договори, които почти никой не декларира. Приключилите в последно време ревизии във футбола ни разкриха досега повече от 8 милиона лева укрити данъци и осигуровки.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар