19-г. играч на “Пирин” в болница след удар с лакът и падане на главата по време на мач

12 юли 2010 00:20   5758 прочита
Д-р Ф. Богдански оказа първа помощ на пострадалия Ив. Михов, след което линейка откара играча в болницата
Д-р Ф. Богдански оказа първа помощ на пострадалия Ив. Михов, след което линейка откара играча в болницата


Д-р Ф. Богдански оказа първа помощ на пострадалия Ив. Михов, след което линейка откара играча в болницата

Ив. Михов транспортиран с линейка от терена до болницата в Разлог, а оттам в частната “Пулс”

19-годишният играч на елитния “Пирин” Иван Михов стана жертва на удар с лакът на противников футболист и падане на главата си в началото на второто полувреме на контролата срещу “Монтана”, а инцидентът се разрази в комплекс “Пири” край Банско при победата на орлетата с 2:0. Близо 10 минути лекарят на зелено-белите д-р Филип Богдански се опитваше да свести младежкия национал до тъчлинията пред ужасените погледи на фенове, треньори и съотборници, които спряха да играят в очакване пострадалият да се изправи на крака.

Пристигналият по спешност медицински екип от Разлог сложи предпазна шина на врата на защитника, натовари го с носилка в линейката и го откара в местната болница. Там скенерът установи натъртвания в областта на шийните прешлени и впоследствие потърпевшият бе транспортиран в частната клиника “Пулс” в Благоевград, където ще остане под наблюдение в следващите няколко дни.

Пиринци наложиха волята си на терена с два късни гола. В 70-та мин. във втори пореден двубой се разписа новото попълнение от ЦСКА Благой Пасков, изведен на празна врата от Драги Коцев, който удвои в 81-та мин. с рядко красив изстрел от ъгъла на наказателното поле под напречната греда. Наставникът Йордан Боздански извъртя два различни състава в двете полувремена, отстрани изгледаха спаринга само травмираните Стоев и Попев. Преди почивката Веско Стойков пропиля най-чистото положение в срещата от малкия пеналт, а Златковски не успя на четири пъти да улучи целта от любимата си позиция по десния диагонал. На отсрещната страна В. Иванов и Чепилов обстрелваха неуспешно Ганев. Втората формация на благоевградчани окончателно уби интригата с още по-ярко изразено превъзходство.

След последния съдийски сигнал на петричанина Ивайло Стоянов старшията Й. Боздански отпрати предложения му младок от школата на ЦСКА Георги Илиев. На трибуните наред с представянето на любимците си ултрасите не спряха да коментират предстоящото общо събрание на акционерите тази сутрин, на което се очаква жесток сблъсък за надмощие между лагерите на Петър Байкушев и Николай Галчев.

“ПИРИН”-I ЧАСТ: Ганев, Якимов, Митревски Ризов, Георгиев, Костадинов, Златковски, Кацимерски, Кондев, К. Стоянов, Стойков.

“ПИРИН”-II ЧАСТ: Макенджиев, Башлиев, Ив. Михов /50-Митревски/, Дюлгеров, Молдованов, Сандански, Ст. Костов, Р. Иванов, Бл. Пасков, Коцев, Воденичаров /Карачанаков, Илиев/.


Още за: ПФК Пирин   победа   ПФК Монтана   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар