Зловещи разкрития за замръзналите баща и син в Стара планина, мистериозната светлина била от...

20 февруари 2020 17:56   7151 прочита


Телата на издирваните са били на 400 м от колата им

Вчера планинар от Калофер откри телата за изчезналите под връх Ботев туристи от Стара Загора. Това се случи 10 дни след прекратяването на спасителната операция. Както БЛИЦ първо писа 42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му син са издъхнали буквално на няколкостотин метра от вилната зона в местността Паниците, където има къщи и укрития за подслон през зимата.

В нощта, когато е прекратена спасителната операция, Тодор Мечкарев вижда светлини в близост до местността Паниците. Решава, че е загубен дрон, защото никой не вярвал във възможността изгубените туристи да са успели да слязат почти до вилната заона на Калофер. 10 дни по-късно старият планинар решава да огледа района около водохващането на Калофер, където забелязал светлините.

Тодор имал предчувствие, тъй като сънувал и странен сън. „Сънувах как в Централен Балкан бяха преградили един път да не се минава с бариера. Водата се мътеше и влизаше във водохващането. И им казвам: „Вижте какво направиха – преградиха пътя нагоре, а отклониха мътната вода да влиза в питейната на Калофер“, спомня си планинарят, цитиран от bTV.

Телата на двамата туристи са открити само след 10-минутна разходка в района: „Зад едно изкоренено дърво, зад корените – там са приседнали. Съблечени – там всичко, раници, шишета извадени. Там са потърсили подслон. И от този подслон, там вече са се пързулнали надолу. Но то е шума.

Няма ни камък, ни нищо да се ударят“, каза Тодор Мечкарев. Телата на туристите са открити недалеч от мястото, където паркирали колата си. „На 400 метра от колата, която е била тук под нас. Шансовете да се спасят са били само ако са вървели. Ако се спрат – край. И те това са направили.

Явно са били много изморени. И това е било фаталната грешка“, посочи Румен Стоянов, кмет на Калофер, . Според Тодор Мечкарев невъзможно е да са оцелели до нощта, когато е прекратена спасителната акция, но вероятно светлините са били от челниците им blitz.bg


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар