Зловещ обрат около смъртта на 3-г. детенце от Асеновград

14 март 2020 09:57   18655 прочита


При аутопсията на трупа са установени множество травматични увреждания

3-годишното дете, което почина в Асеновград, е било убито. Това съобщиха от Окръжна прокуратура. Тялото на детенцето бе откарано в спешното отделение на местната болница на 9 март, след като било намерено паднало на улицата. Медиците в болницата само са констатирали смъртта му. Детето е лежало миналата седмица в детското отделение с белодробно заболяване. Родителите му обаче решили да си го приберат вкъщи.

Веднага бил подаден сигнал до полицията. Първоначално бе водено разследване за евентуално причиняване на смърт по непредпазливост при немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност. Полицията с подробности за починалото 3-г. дете в Асеновград Случаят обаче бе поет от Окръжна прокуратура, ОД МВР - Пловдив и Национална следствена служба, като след разследване се установило, че всъщност детето е било убито. Установен, като извършител на деянието, е 22-годишен мъж от Асеновград, живял на съпружески начала с майката на починалото дете.

Той е заплашвал с убийство и жената, за да не го издаде на полицията. Спрямо него са повдигнати две обвинения. При аутопсията на трупа на детето са установени множество травматични увреждания, включително: тежка гръдна и коремна травма, кръвонасядания на меките черепни покривки и по цялото тяло. Като причина за смъртта се определя тежката съчетана травма, резултат от нанесен от обвиняемия побой.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Най-тежкото, предвидено от закона, наказание за извършените престъпления е „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

blitz.bg


Още за: Асеновград   дете   смърт   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар