Затворник изнасилил и пребил брутално жена в двора на училище в Девня, с две повдигнати обвинения

09 март 2020 11:25   5513 прочита


21-годишният Кристиян Б. от Девня е бил привлечен към наказателна отговорност за извършено брутално изнасилване и блудство с млада жена. Срещу него са били повдигнати две обвинения - за престъпления по член 152, ал. 1, т. 2 и по член 150, ал. 1 от НК. На 5 март тази година 21-годишният Кристиян бил пуснат в домашен отпуск от управата на варненския затвор, където на 28 януари тази година започнал да изтърпява поредната си присъда за грабеж в съучастие за срок от 1 година. До 28 януари той търпял предходна ефективна присъда за кражба и грабеж.

В нощта на 5 срещу 6 март той попаднал в компания в дома на своя позната от Девня. Там била и пострадалата 32-годишна жена, която познавала домакинята от дом за сираци, където израснали двете. След употреба на алкохол възникнал скандал. Разправията била потушена от полицейски екип, дошъл на място по сигнал.

Малко след това пострадалата си тръгнала от дома на познатата си. С нея излязъл и лишеният от свобода Кристиян. В двора на бившата професионална гимназия по химия в Девня Кристиян изнасилил жената брутално, извършил и блудствени действия с нея, като през цялото време й нанасял удари по лицето и цялото тяло. След това зарязал жертвата си в двора на училището.

Жената потърсила помощ в къща, близо до изоставената гимназия. Дошлият полицейски екип я намерил в тежко състояние – дезориентирана и обезобразена. Пострадалата е разпитана пред съдия. Насилникът е върнат във варненския затвор. Действията по разследването на бруталното сексуално насилие продължават под ръководството на прокурор от Териториалното поделение в Девня на Районната прокуратура във Варна.

В. Иванова

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар