Защитата на убитите в Пловдив баща и син със сензационни разкрития

30 ноември 2019 12:29   7154 прочита


Убийството на Христо и Васил Ботеви не е извършено при неизбежна отбрана. Това е абсурдно. Как може да застреляш двама души и да твърдиш това. На едното тяло входно-изходните рани са така разположени, че е видно, че Васил е бил на земята, легнал, каква отбрана. Това коментира в съда защитата на почерненото семейство - адвокат Димитър Бозуков. Той подчерта, че при разпитите обвиняемият е говорил за нож, който бащата и сина били извадили срещу Йордан Таков. Но такъв нож не е намерен нито в сочения за убиец Таков, нито по време на огледите в склада, където е извършено зверството.

Пистолетът, с който бащата и синът са застреляни, е "Макаров", боен, Таков ходил с него, наследил го от починалия си тъст. Носил го, защото имал кафе автомати на много места, понякога бил нападан през нощта, когато ги обикалял. Как така неизбежна отбрана, като е стреляно в гърдите и главите, защо не е стрелял в краката, пита Бозуков.

Защитата на Йордан Таков - адвокат Стефан Левашки, каза, че убийството е възникнало заради дребни битови проблеми и няма ясна причина за стореното. Той обаче подчерта свидетелски показания на работник, който е казал, че бащата и сина първи са нападнали Таков, че той е щял да загине, ако не е стрелял. Припомняме, че преди дни Таков, който е първи братовчед на едната жертва и негов съдружник, както и племенник на по-възрастната жертва, екзекутира по време на скандал двамата, като изпразни целия пълнител на пистолета. /blitz.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар