Във Варна: Банкерка откраднала 1 млн. лева от сметки на клиенти

27 ноември 2019 14:30   4837 прочита


Банкова служителка си е присвоила 1 млн. лева от сметки на клиенти. Служителката е задържана вчера във Варна, съобщи на брифинг окръжния прокурор Красимир Конов.

Парите са превеждани в сметка, а сигнал за престъплението е подадено от самата банка.

"Служителката е изпълнявала длъжност за банкиране на дребно", добави директорът на МВР комисар Даниел Пашов.

Според прокурор Конов престъплението представлява особено тежък случай.

"Заедно с жената, която е присвоила суми на отделни вложители и се е разпоредила с тях, има засечени и други лица. Изясняват се действията на всеки от тях. Изяснява се и механизмът на присвояването. Общият брой на засегнатите не е ясен, но част от вложителите вече са известни. Разследваният период е за около три години", каза още той. По думите му от банката са оказали пълно съдействие.

Ще се търси вариант за възстановяване на голяма част от присвоените средства. В хода на разследването са извършени много процесуално-следствени действия, разпити, претърсвания и изземвания. Разследването е в начален етап. Предстои уточняване на много обстоятелства. Служителката в българска банка е задържана за 72 часа.

За подобни престъпления законът предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода, конфискация на имуществото и лишаване от права. Според прокурор Конов различни доказателства, както и около 30 000 лева са били иззети досега и от трето лице.

"Жената не е криминално проявена. Не е попадала в полезрението на полицията по такъв тип престъпления", уточни още комисар Даниел Пашов. /dnes.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар