Вуйчото на убития Георги шокиран: Всички се страхуват, че доказан убиец може да бъде пуснат срещу подписка и да се разхожда на свобода

08 ноември 2017 11:10   2317 прочита


Като първична реакция бях шокиран. След като се запознах по-подробно, осъзнах, че нещата не са толкова прости. До колкото разбирам, защитата на Йоaн Матев дълго време технически се е опитвала да заобикаля всички етични форми на правото с цел точно това забавяне - да саботира процеса. Това каза вуйчото на Георги - Илиян Георгиев, който бе наръган смъртоносно от Йоан Матев в Борисовата градина в ефира на Нова телевизия, коментирайки решението на съда заподозреният за убийството да бъде пуснат на свобода срещу подписка.

„Също така, до колкото знам, прокуратурата е направила всичко възможно това да не се случва. Но за съжаление съда е стигнал до това решение, по някакъв начин са били подтикнати, за да повлияят на нещата, защитата на Йоан Матев формално да приеме документацията, за да може делото да влезне“, каза още Георгиев. „Надявам се, цялото общество се надява Йоан Матев да не бъде пуснат на свобода. Надяваме се апелативният съд да отсъди Матев да остане в ареста и делото да започне“, каза още мъжът.

По думите му, още в самото начало съдът е преценил, че Матев е опасен и го е оставил в ареста. „Колкото и странно да звучи за хората правосъдието бе доста качествено. Знам какво повечето хора си мислят за институциите, но аз не съм такъв човек и вярвам в институциите. Може би просто нямаме друг избор. Трябва да се подкрепя полиция и прокуратура“, каза още той.

Вуйчото изрази също страхове, че ако и апелативният съд пусне Матев на свобода, той може да се укрие. „Не виждам идеята той да бъде пускан на свобода. Той трябва да бъде съден като пълнолетен. Всички се страхуват, че доказан убиец може да бъде пуснат срещу подписка и да се разхожда на свобода. Това обаче може да е част от контрастратегия на прокуратурата, за да се принуди защитата да действа етично“, обясни Георгиев. Той разкри още, че родителите на Георги изключително много ги боли. Той добави, че тази травма няма да бъде заличена цял живот. Брат му и сестра му всеки ден питат къде е бате./Факти.бг

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар