Водолази намериха тялото на 15-годишното момче, потънало във водоем край Марково

23 януари 2019 11:46   3175 прочита


Роднините на момчето също са на място

Водолази намериха тялото на 15-годишното момче, което потъна вчера във водоем край Марково. На място са и близките за загиналото дете. Ледът в момента е с дебелина 4 сантиметра, като това затрудни търсенето.

„Вчера вечерта обстановката беше много по-сложна, поради това, че беше по-тъмно и ледът беше по-твърд и имаше опасност да повреди екипировката на водолазите, падна и гъста мъгла. Мястото беше маркирано, беше направен оглед и днес продължихме. Трудността първо е заради ниската температура, второ за екипировката – може да замръзне и дихателният апарат, има лед на всякъде и не може лесно да се изплува“, коментира главен инспектор Димитър Бришимов.

Той добави още, че при такава ситуация шансът за оцеляване е много малък.

Припомняме, че потъналото дете е било на водоема заедно с още едно момче и момиче. Децата са тръгнали по леда. Момчето е доказвало, че ледът е здрав, подскачайки на него. По този начин той се е пропукал. След като момчето паднало във водата, другото дете звъннало на своята баба, която сигнализира мъжа си. Той опитва да помогне на детето, като се опитал да го извади с въдица. Сигналът до 112 е подаден по-късно.

Очаквайте подробности!/trafficnews.bg


Още за: водолази   тяло   момче   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар