Внимание, нова измама: Фалшиви социални обикалят по домовете

08 ноември 2014 13:26   4088 прочита


Задават въпроси за отглеждането на детето и през това време оглеждат какво може да се открадне

Фалшиви служителки на социални грижи обикалят по домоветев столицата. Под предлог, че искат да видят как майката отглежда детето си, те влизат в апартамента и оглеждат какво може да се открадне. За новата измама сигнализира жена, която е била набелязана като жертва, пише Блиц. Тя е описала случая си във Фейсбук и предупреждава останалите:

„Звънят на вратата и две жени се представят, че са от Агенция за закрила на детето и идват по подаден сигнал. Влизат в дома ви, едната уж пише доклад и задава въпроси за начина на отглеждане на детето, а другата краде телефони, пари, камери и тн.

Моя приятелка днес получи по пощата уж "призовка" с посочени стационарни телефонни номера, на които трябва да звънне в 3-дневен срок и да се свърже с мнимите служители на агенция за закрила на детето. Бележката е наречена "Уведомление" и разбира се посочените телефони, адреси и e-mail ги няма в истинския сайт на агенцията. Ако получите такава бележка, не се поддавайте на първоначалния шок, а проверете всичко. Предупредете и вашите близки майки."


Още за: измама   жени   социални   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар