Вербуват бедни отличнички за проститутки

28 януари 2016 10:34   5212 прочита


Заради владеенето на западен език цената им е по-висока

Отличнички са вербувани за проститутки от трафиканти на жива плът за чужбина, които им обещават безплатно образование. Повечето предложения са замаскирани зад измислени фондации, които подсигуряват обучение зад граница. За това алармираха представители на неправителствени организации, които работят с тези момичета, след като те бъдат спасени и върнати у нас. Прокуратурата също работи по случаите.

Разследванията, образувани от държавното обвинение за непълнолетни ученички, са 20, като половината от тях са по такива схеми. Само за последната година има над 10 случая с такива девойки предимно от по-бедните региони на страната, пише "Монитор".

Идеята на този тип трафик е, че тези момичета владеят поне по един западен език добре, което означава, че цената им е по-висока. Те са заминали за европейски страни, където са очаквали да бъдат посрещнати и настанени в някой университет или колеж, но вместо това са заключвани и изнасилвани многократно, докато по собствена воля не стават проститутки.

Такъв е и случаят с момиче, което условно ще наречем Ивон, тъй като е станала жертва на трафик още на 17 години. Ивон е родом от Монтана и е била една от отличничките във випуска си. Ученичката имала дълга руса коса, сини очи и красиво тяло, което се виждало дори под скромното й облекло. Тя веднага била забелязана от местните сутеньори, които на няколко пъти се опитали да й предложат работа, но Ивон отказвала всеки път и ги заплашвала, че ще се обади в полицията.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар