Удар: Разбита е 32-членната банда на Цонка В. - „Кралицата на амфетамина“ в Испания

24 февруари 2020 12:16   4053 прочита


Преди няколко месеца тя е излезнала от затвора, но отново попадна в полицейската хроника

Преди няколко месеца Цонка В.З., известна като „Кралицата на амфетамина“, излезна от затвора, но отново попадна в полицейската хроника, пише eldiadevalladolid.com. След шестмесечно разследване при съвместна спецакция на съдебна полиция и Гражданската гвардия във Валядолид, е разбита 32-членна организирана престъпна група, ръководена от 44-годишната българска гражданка Цонка В.З., осъществяваща разпространение на наркотични вещества на територията на Ваядолид, Билбао и Сория.

През февруари 2018 г., при операция Queen, полицията във Ваядолид арестува Цонка и мъжът й Людмил Л.З. с 10 килограма анфетамин и 4,5 килограма хашиш. Съпругът на Цонка, който според полицията е лидер на клана, все още е в предварителния арест, а Цонка се признава за виновна и е осъдена по бързата процедура на четири години затвор, от които лежи само 4 месеца, и глоба от половин милион евро. След като излиза от затвора, за да не привлича вниманието на властите, 44-годишната българска гражданка започва работа като готвачка в крайпътно ханче в Сория. Тя живее скромно, пише медията.

От кухнята на ханчето Цонка ръководи организирана престъпна група за продажба на наркотични вещества във Валядолид. Цонка разширява бизнеса, като завзема пазара на марихуана и хероин във Валядолид, благодарение на споразумение с организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Билбао. Така Цонка за няколко месеца създава огромна империя, занимаваща се с износа на марихуана и вноса на хероин.

Цонка ръководи клана от кухнята на ханчето, с помощта на двамата си телохранители, също български граждани. Единият от тях, с 20 висящи дела и със седалище в Егуевила де Есгуева, е отговарял за производството и съхранението на хероин, който бил изцяло за износ в Германия и Холандия поради високото си качество, а другият се занимавал само с транспортирането на дрогата.

blitz.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар