Удар на полицията в Монтанско СНИМКИ

27 януари 2022 13:53   3283 прочита


Вчера екипи на РУ-Лом и сектор „Специални тактически действия“ на областната дирекция на МВР-Монтана провели специализирана полицейска операция. Тя била за противодействие на конвенционалната престъпност на територията на РУ-Лом, предаде Блиц.бг.
 

В хода на планираните мероприятия са извършени проверки на 23 обекта, 81 МПС и 125 лица. Съставени са 8 акта за установени административни нарушения - 2 акта и 20 фиша по Закона за движение по пътищата, 2 акта по Закона за българските лични документи, 2 акта по Закона за горите, акт по Закона за застраховането и акт по ЗНССПЕЕН. 

В хода на акцията са разкрити 9 криминални престъпления. 

В полицейския арест на РУ-Лом за 24 часа е задържан 38-годишен криминално проявен от крайдунавския град, в чието мазе на къща в ломското село Долно Линево е открита наркооранжерия със система за вентилация и отопление и засадени в нея 33 растения от вида на конопа.

Те били с височина от 10 см до 130 см, с общо тегло 237 грама. От съседно помещение е иззет полиетиленов плик и стъклен буркан, съдържащи общо 231 грама суха зелена листна маса канабис. 

Бързо производство за притежание на наркотични вещества е образувано след проверка на 26-годишен жител на Вълчедръм, в когото били открити 0.74 грама канабис.


По „горещи следи“ е установен криминално проявен и осъждан извършител на кражба от частен дом в Медковец. Той отнел 80 кг желязо, ел. мотор и 2 медни котли от къщата на свой съселянин. Част от откраднатите вещи са върнати на собственика.

Установен е 29-годишен криминално проявен и осъждан извършител на кражба в село Ковачица. Той върнал на собственика му 100-метров четирижилен кабел, който отнел от къщата му в дните около Коледа.

Преписка за неспазване на домашна карантина е образувана след проверка в жилището на 19-годишен жител на село Василовци.

От частен дом в село Сталийска махала, обитаван от 60-годишен жител, е иззета кутия с безакцизен насипен тютюн.
На територията на общините Брусарци и Якимово са съставени актове по Закона за горите на трима местни жители за престъпления по чл. 235, ал. 2 от НК.

Двама от тях съхранявали в дворовете на къщите си общо 1 куб. незаконна дървесина, а третият бил заловен да превозва с каруца дърва за огрев, без документи за произход. 
 


Още за: полиция   удар   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар