Ученикът, намушкал смъртоносно гаджето на бившата си приятелка, се предал сам  

02 октомври 2023 07:01   5544 прочита


 

Задържан е 18-годишният Никола Райчев от Пазарджик, който намушка смъртоносно 21-годишния Ангел Здравков. След жестокото престъпление младежът се укрил в квартира в София и всъщност се е предал сам на полицията, научи “24 часа”. 

Дванадесетокласникът бил много уплашен и се е свързал с известен адвокат от Пазарджик, за да го попита какво да прави. Юристът го посъветвал да се предаде и да съдейства на МВР. Така малко преди полунощ ученикът, извършил убийството, е бил предаден от екип на Главна дирекция “Национална полиция” на служители на ОДМВР-Пазарджик, и районното управление в града. Това станало в присъствието на брата на Никола, въпросния адвокат и на местни полицаи. 


“Всички колеги и ръководството на ОДМВР - директорът старши комисар Даниел Луков, неговият заместник комисар Георги Гайков и наблюдаващият прокурор, бяха на терен и ръководеха оперативно-издирвателните мероприятия по локализирането на извършителя на това тежко криминално престъпление”, каза говорителят на пазарджишката полицейска дирекция Мирослав Стоянов. 

“В резултат на усърдна и интензивна работа за малко повече от 24 часа и със съдействието на служители от ГДНП - София, младежът е засечен и задържан на територията на столицата”, допълни Стоянов. 

По-късно Райчев е показал на криминалистите 


къде е хвърлил ножа, с който е намушкал 21-годишния 


 


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар