Трагедия с фатален край за 2-годишно дете в Пловдив

15 април 2020 14:05   22071 прочита


Малкият Милан почина след натравяне с препарат за растителна защита

Нелепа трагедия по време на извънредно положение сполетя ямболско семейство, научи БЛИЦ от източници на разследването. 2-годишно дете от Ямбол е издъхнало вчера в пловдивската болница "Свети Героги". Малкият Милан се е натровил с препарат за растителна защита. Трагедията се е случила в ямболското село Кукорево. 45-годишните родители на Милан оставили момченцето при бабата и дядото на село, за да го гледат по време на извънредното положение, за да могат да останат в града с 9-годишния си син - ученик, и да му помагат в онлайн обучението. Детето било добре гледано от 60-годишния дядо Милко съпругата му Петранка.

Възрастните хора обаче имали проблем с нашествие на насекоми в къщата си и затова решили да напръскат с препарат за растителна защита. Късно вечерта тримата си легнали на втория етаж на селската къща, но препаратът имал много силна миризма. Бабата, дядото и внучето се събудили с главоболие, гадене и позиви за повръщане. Момченцето било като опианено. Те веднага се обадили на родителите на детето и на 13 април сутринта в 8 часа всички отишли в спешното отделение в болница "Св. Панталеймон" в Ямбол за преглед.

Възрастните хора и детето били настанени в здравното заведение, но състоянието на малкото момченце рязко се влошило и в 2 часа през нощта на 14 април, то било транспортирано от екип на Спешна помощ в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Въпреки борбата на лекарите в 9 часа сутринта вчера детенцето е издъхнало. Родителите бабата и дядото са в потрес. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар