Съдът окончателно остави в ареста Красимира Трифонова, обвинена, че е удушила зет си  

21 май 2024 15:37   3094 прочита


  

Софийският апелативен съд (САС) остави окончателно в ареста Красимира Трифонова, която е обвинена, че е удушила зет си Пейо Пеев, с помощта на дъщеря си Габриела. 

Миналата седмица градският съд отказа да замени мярката на Трифонова с по-лека, а днес и апелативните съдии приеха, че не е разколебано обоснованото предположение, че Трифонова е извършила това, за което е обвинена. Според САС то се подкрепя от множество експертизи и показания на свидетели. Апелативният съд мотивира решението да остави жената в ареста с високата обществена опасност на извършеното, непредвидимостта на действията на Трифонова и упорството, с което е предизвикала смъртта на Пеев – мъчително и продължително душене с помощта на дъщеря си. 

Младият мъж беше убит в началото на годината, като задържани и обвинени бяха Красимира и дъщеря ѝ Габриела, след като тялото на Пеев беше открито на Витоша. Според разследващите майката и дъщерята са удушили младия мъж в колата му, като се предполага, че мотивът за престъплението е свързан с родителски права. Пейо Пеев и Габриела имат 6-годишно дете и въпреки че скоро сключили брак, живеели разделени, а междувременно тя родила второ дете, за бащинството на което пък претендира бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Велико Минков. 

Преди три седмици Софийският апелативен съд реши да замени най-тежката мярка за неотклонение на Габриела Трифонова с домашен арест, но майка ѝ остава задържана. ,пише лекс бг 

Пред съда Красимира Трифонова отрича да има общо със смъртта на Пеев, твърди, че била на разходка с кучето си и писала показания „под диктовка“ след задържането, защото била в шок. Тя се позова и на биографията си, за да опита да убеди съда, че няма да се укрие. Тя е била дипломат, като за нея се знае, че е била консул в Тайланд преди 14 години, където е обвинила в сексуален тормоз тогавашния посланик там Камен Величков, заради което посолството е било закрито, а обвиненията на Трифонова не са доказани. 


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар