Студентки по право заработвали при Чолата

02 февруари 2015 12:25   10322 прочита
Росен Чолов поиска да е под домашен арест
Росен Чолов поиска да е под домашен арест


Росен Чолов поиска да е под домашен арест

Бъдещи съдийки и прокурорки са предлагали ласки срещу пари под опеката на сочения за сводник Росен Чолов-Чолата. Студентките по право не се притеснявали да припечелват пачки, занимавайки се с проституция, макар че искали да станат представители на Темида, пише "България Днес". Девойките водели скромен живот, докато не решили доброволно да поработят най-древната професия.

Една от тях - Кристина Попова, се разприказвала пред ченгетата, че Чолата й предложил да скъса с мизерния живот и да започне да изкарва добри пари, обслужвайки заможни господа. Според жрицата Чолов бил много добър психолог и тя лесно се навила. Заради нея на шефа на модната агенция "FH1" бе повдигнато обвинение за трафик на хора, като Попова се води жертва, склонявана към разврат. Оказа се обаче, че на същата пеперудка й се понравило да изкарва тлъсти суми от загорели клиенти и дори вкарала две свои приятелки в занаята, разкриват запознати с разследването.

Самата Кристина си противоречала и донякъде оневинила Чолата, като обяснила, че той само й разказвал за уреждането на срещи, без да я кара да прави секс за пари. Тя вече била влязла в играта благодарение на 21-годишната студентка Полина Иванова, която е спрягана за помощница на Чолов. Около десетина момичета са натопили шефа на модната агенция "FH1" като сводник. Те признали, че били притискани от ченгета да говорят, за да не получат обвинения. Така някои от тях определили Чолата като двигателя на престъпната схема. Други обяснили, че студентката Полина Иванова им е споменавала, че Чолов е шеф на групата. Той й се бил обадил, след като бе пуснат от ареста през лятото на 2013 г. Според разследващите двамата са се сговорили да изкарват пари от проституция, като Полина набирала момичетата, а Чолов намирал клиентите. Сексът струвал 1000 лв., от които труженичката вземала 400, а останалите си поделяли Чолата и Полина, твърдят от прокуратурата.

Въпреки че Чолов търка нара в ареста, обвиненията срещу него са на път да се сгромолясат. Преди седмица спецсъдиите решиха, че няма доказателства по обвинението за трафик на хора.

Апелативните им колеги обаче прецениха, че уликите не са разколебани все още. Те нахокаха държавното обвинение, че откакто Чолата бе задържан в началото на ноември, не се извършват никакви действия по разследването.

Единствените нови доказателства, които бяха представени пред съда, са СРС, свалени на хартиен носител. По думите на прокурора в тях се описвали интересни разговори и видеозаписи. Прокуратурата се опита да се възползва от предишното дело срещу Чолата за проституция, като цитира, че той има висящо разследване. Защитата обаче контрира, че това дело е потулено.

В началото на м.г. спецпрокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу модния шеф, но той бе върнат заради съществени пропуски. Вече повече от година прокурорите не могат да ги поправят и да вкарат делото за разглеждане. Близки до Чолата коментират, че вероятно няма доказателства, които да заковат бившия букер на "Визаж". Те подозират, че същото ще се случи и с новите обвинения срещу сочения за сводник. Чолов вече отказа да сключи споразумение с прокуратурата и разчита, че ще бъде оневинен.

Не го пуснаха при децата

Росен Чолов поиска да бъде пуснат от ареста почти три месеца след задържането му.

Ирена Милянкова

Той представи пред съда документи, за да докаже, че има 4 деца, за които иска да се грижи. Чолата се помоли за домашен арест, за да е при жена си - актрисата и моделка Ирена Милянкова, и многобройната си челяд. Магистратите обаче бяха безмилостни и го оставиха зад решетките. Така Милянкова продължава сама да гледа децата си. Заради затрудненото си финансово положение тя започна работа като продавачка в мол.


Още за: опека   Р. Чолов   девойки   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар