Стефан, който извади езика на шофьора от автобус 102, но не успя да го спаси, разказа за ужаса

06 май 2016 14:01   4599 прочита


„Чу се трясък! Беше много страшно”, споделят потресени пътници от излетелия рейс в София

„Чу се трясък и върху нас се посипаха стъкла. Беше много страшно, в първия момент реших, че рейсът е останал без спирачки”. Това разказва Александра, която е била в предната част на катастрофиралия автобус. Тя пътувала за кв. „Витоша”, когато шофьорът на автобус по линията на 102 в София почина зад волана, а рейсът, както БЛИЦ съобщи вчера, изхвърча от пътя и паркира в тревата.

Стефан Йосифов от близката автомивка видял прелитащия рейс и веднага хукнал да помага, пише „Телеграф”.

„Вратата не можеше да се отвори и с още 2-3 момчета я разбихме, за да стигнем до водача. Махнах му вратовръзката и му извадих езика и той изхърка един-два пъти от поемането на въздух. Кабината му обаче беше смачкана и не можеше да го извадим, беше едър мъж”, обясни Йосифов.

Покойната му майка била лекарка и той знаел как се действа в такава ситуация. След като извадил езика на шофьора, Стефан започнал сърдечен масаж, но за съжаление без резултат. „Линейката дойде десет минути по-късно, но мъжът вече беше починал”, добави още той. Покрай него имало още 2-3 по-яки момчета. Те обаче не смеели да докоснат водача. Според една от пътничките по главата му имало кръв от удара.

След инцидента двама души са били откарани в болница, а на трети му била оказана първа помощ на място. Очевидци разказаха, че единият пътник имал рана на главата, а друг бил с подут крак.

„Добре, че не се е забил в колоната от чакащи автомобили на светофара, защото щеше да стане мазало”, коментираха очевидци, които спираха, за да видят излетелия рейс.

Точната причина за смъртта може да се установи само на масата за аутопсия, коментираха лекари. Според тях най-вероятно шофьорът е издъхнал от инфаркт или инсулт.

61-годишният мъж е починал, докато е шофирал, автобусът е спрял в тревните площи. Инцидентът е станал в района на Семинарията.


Още за: автобус   шофьор   линия   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар