Сотир Цацаров с извънредна новина за Джок Полфрийман

11 октомври 2019 10:09   4669 прочита


„Законовото основание не е свързано с правомощията на прокуратурата. Центърът за мигранти се управлява от Дирекция „Миграция“ към МВР“,. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти, съобщава „Фокус“ във връзка с основанието, на което австралиецът Джок Полфрийман стои в център за мигранти. Главният прокурор обясни, че основанието той да се намира в центъра за настаняване, е липсата на валидни документи за самоличност, които са издадени от австралийската страна.

„Има изявления, че такива документи са издадени. Физически той не разполага с тях. Това знам аз. Ако тези документи му бъдат предадени, той няма основание да стои в центъра в Бусманци“, допълни още главният прокурор. Той коментира и Корнелия Нинова, президента Румен Радев и връзките им с ген. Решетников.

"Към този момент в досъдебното производство няма данни Корнелия Нинова и Румен Радев са имали контакти с ген. Решетников, посочи главният прокурор. На въпрос дали има данни прокуратурата за нерегламентирани контакти на Корнелия Нинова с ген. Решетников по повод издигането на кандидатурата на Румен Радев за президент, Цацаров отговори:

„Има данни за намесата на ген. Решетников в много неща, които са свързани с ориентацията на политическия и не само политическия живот в България. Нито личността на г-жа Нинова, нито личността на президента Радев, нито техни твърдяни контакти с ген. Решетников, са послужили като повод за образуване на това досъдебно производство, нито до момента страниците на досъдебното производство има, каквито и да е доказателства в тази насока“, допълни още Цацаров.

Във връзка с истерията в Сливен, че ще се отнемат деца, Цацаров заяви, че има едно досъдебно производство на територията на Сливен, по което производство са интензивни разпити с няколко заподозрени лица.

„Данни за участие на човек от пресцентър на Министерство на отбраната бяха казани в национален ефир. Те бяха казани от медия. Сигнал при нас било от граждани, било от институция в тази насока не е постъпвал. Ако някой, или този, който твърди, че това е така, е свободен да подаде такъв сигнал. В рамките на това, което правим на територията на Сливен няма данни за такова участие“, допълни още Цацаров. Той посочи, че има данни а участие на местни общности, лидери на местни общности и лидери на местни религиозни общности. /blitz.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар