Смразяващ кръвта разказ за смъртта на Трифон, прибрал се от Банско и починал мистериозно СНИМКИ

20 март 2020 08:48   16240 прочита


Обадих се на лекарката, но докато сляза долу вече не се чуваше да диша изобщо, а лицето му беше посиняло, спомни си с ужас съпругата на шофьора

По-рано днес стана ясно, че шофьор на туристически автобус в Банско е починал часове, след като се прибра у дома си в село Пиргово, Русенско. Близо половин ден близките не знаеха какво да правят, тъй като се оказа, че институциите не са подготвени за подобен казус.

60-годишният Трифон работел в Банско, като шофьор на автобус. Прибрал се вчера следобед, а тази сутрин съпругата му го е намерила припаднал и е потърсила помощ. „Обадих се на нашата лекарка, с нея разговарях и тя вече задействала, кметът дойде, и докато сляза долу, вече не се чуваше да диша изобщо. Той по принцип работеше шофьор, туристи караше между Банско и София, трансфери прави от летището. Смятам, че не е починал от коронавирус, тъй като му посиня лицето.

Предполагам, че не е заразен, но ако евентуално е заразен, нали трябва по някакъв друг начин да се действа. И така чакаме от 11 часа сутринта вече пет часа“, разказа съпругата на починалия Лидия Николова, цитирана от Булфото. Заради необичайната ситуация лекарят не се е наел да издаде смъртен акт. Уведомени са полицията, областният управител и Здравната инспекция, за да се вземе решение какво да се направи.

„Надали някой си е помислял, че може да се получи такъв вариант – човекът ще реши да се прибере точно по време на блокадата, която се извършва, ще си дойде и на следващия ден ще почине“, коментира кметът на Пиргово Стефан Барбуков. Притесненията на местните хора са, че починалият не е бил под карантина. Мъжът не е съобщил в кметството, че се е върнал от Банско и се движил свободно из селото. Бил е в магазина, седнал е и с няколко души да изпие по нещо. След консултации с националния щаб е взето решение тялото да бъде транспортирано със специално оборудвана линейка до моргата в УМБАЛ „Канев“ в Русе.

Там ще бъдат взети проби и ще се направи аутопсия. От РЗИ заедно с кмета на Пиргово са издирени всички контактни лица, с които е общувал починалият Трифон, ще бъдат уведомени и личните им лекари. Председателят на Националния оперативен щаб ген. Мутафчийски коментира, че съдебно-медицинска аутопсия ще даде отговор на въпроса за причините за смъртта.

Blitz.bg


Още за: смърт   трифон   Банско   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар