Следователи тарашат офис на ЛиЛана в Студентски град и откриха. 

29 април 2020 11:28   4403 прочита


Следователи от отдел „Следствен“ на Специализираната прокуратура  извършиха действия по разследване в офис на търговско дружество със  седалище в столичния „Студентски град“. Негови собственици и  управляващи са сред обвинените на 25 април 2020 г. за участие в  организирана престъпна група за незаконно присвояване на евросредства  по програма „Иновации и конкурентноспособност“.

Братът на ЛиЛана  лапнал близо половин милион от далавери При извършените претърсвания в  офиса е намерен и иззет куфар с апаратура. Назначена е  съдебно-техническа експертиза, която да установи техническите  възможности и параметри на устройството и дали е предназначенo за  незаконно подслушване и проследяване. От фирмения офис са иззети също  магнитни дискове, множество документи и други веществени  доказателства, относими към досъдебното производство на  Специализираната прокуратура.

Певицата ЛиЛана, брат й Александър и  Мартин Димитров бяха задържани при акцията на Спецпрокуратурата и МВР,  която се проведе в събота в столицата. Според събраните доказателства  групата е действала от 2016 г. Няколко фирми, контролирани от нея  (повечето от които без реална стопанска дейност), са усвоявали  средства по програмата, декларирайки покупка на един и същ софтуер от  юридическо лице, регистрирано в чужбина – което също не е  осъществявало търговска дейност.

/blitz. bg 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар