Слави Трифонов съди Кирил Петков за 50 000 лв. 

27 юни 2022 13:56   5240 прочита


 
 

Искът е заради коментари на Петков по време на пресконференцията на "Продължаваме промяната" на 13 юни 
Лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Станислав Трифонов е предявил иск от 50 000 лв. срещу премиера в оставка Кирил Петков. 

Исковата молба е постъпила в петък в Софийския градски съд. 

Трифонов твърди, че Петков му е причинил неимуществени вреди с коментарите на пресконференцията, която премиерът и други членове на „Продължаваме промяната“ и на правителството дадоха, след като лидерът на ИТН обяви, че оттегля министрите си. 

Слави Трифонов незабавно направи заявка, че ще съди Петков и написа във Фейсбук: „Днес чух няколко пъти, че аз съм мафията. Казаха го министър-председателят Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев и – не знам като какъв да го определя – Радостин Василев. Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, но трябва да носи отговорност за думите си. Навремето осъдих жълтите вестници заради лъжите им. Спечелих всички дела. Сега ще заведа дела срещу Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за техните лъжи и внушения“. 

Впоследствие Трифонов направи и следния коментар: „От обща култура трябва да знаете какво означава „мафия“. Мафията е срастване на организираната престъпност с държавната власт. Как да има мафия, когато нямаш власт. Аз напускайки властта, напускам възможността да бъда мафиот. В случая мафиот може да бъде само Кирил Петков, защото има власт“. 

По информация на „Лекс“, в иска си срещу Петков той изтъква, че никога не е бил свързван с мафията и думите на премиера в оставка са уронили престижа му. 


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар